Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Vanuit de Commissie Ouderen pastoraat: Welkom in het Wijkplaatscafé in De Mors, Vanuit de Commissie Ouderen pastoraat: Welkom in het Wijkplaatscafé in De Mors,

vrijdagmiddag om de twee weken.

‘Hoe kunnen we onze krachten zo goed mogelijk bundelen, zodat dat ten goede komt aan de ouderen in onze beide gemeenten?’, om die vraag gaat het steeds in de Commissie Ouderen Pastoraat.

Samenwerken als wijkgemeenten is in onze tijd niet alleen noodzaak, samenwerken is ook leuk! In Leiden Zuidwest is dat niet vanzelfsprekend, dat realiseer ik me al te goed. Het is wennen en het betekent dat we oude beelden en oude pijn los moeten durven laten om in vertrouwen vooruit te leren kijken. De kerkenraden hebben al een begin gemaakt en in september heel gezellig met elkaar gegeten.

Een volgende stap is dat we activiteiten die geschikt daarvoor zijn, open stellen voor beide gemeenten.

Aan de kant van Leiden Zuidwest is dat de soos: elke eerste dinsdag van de maand zijn onze ouderen welkom in de Antoniuskerk, van 14.30 uur tot 16.30 uur. In De Verbinding gaan we deze activiteit onder de aandacht van de ouderen brengen.

En aan de kant van De Verbinding is dat het Wijkplaatscafé: om de veertien dagen staat de deur van de  Wijkplaats  aan de Topaaslaan 23 ( in de Mors) open op vrijdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur voor een hapje en een drankje. De hapjes zijn gratis, het drankje kost €1,50.   Het is  er ongedwongen en gezellig. De eerst volgende data zijn: 27 september en 11 oktober. U vindt de Wijkplaats naast het Sociaal Wijkteam ( ingang om een hoekje). Het leukste is natuurlijk om samen met iemand te gaan. Met wie zou u willen gaan?   Misschien zelfs met een groepje…? Hebt u vragen: bel (of mail) gerust. Weet u welkom!

Jorine de Klerk

terug
 
 
 
 

Eredienst Maria Middelareskerk)
datum en tijdstip 20-10-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Herbevestiging ouderlingen
meer
 
Startzondag 13 oktober
meer
 
Vanuit de Commissie Ouderen pastoraat: Welkom in het Wijkplaatscafé in De Mors,
meer
 
Vooruitblik: zingen in een Taizé-koor 27 oktober
meer
 
Een stap verder in het proces naar het huren van een eigen gebouw
meer
 
Vooraankondiging Christelijke meditatie dit najaar
meer
 
Kerkmuziekdag voor jong en oud!
meer
 
Verslag en besluit gemeenteberaad Avondmaal in de Antoniuskerk
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.