Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Leiden Zuidwest
 
 
Adventslied 449 Adventslied 449

Als voorgangers kijken we regelmatig naar het landelijke Bijbellezingenrooster om te bepalen over welke tekst onze preek zal gaan. Dat rooster begint met Advent (dit jaar 29 november) en eindigt met Advent het jaar erop. En elk jaar is een evangelist aan de beurt, Marcus en Johannes worden vaak samengenomen, komend jaar zijn zij aan de beurt. Daarnaast is er een keur aan Brieven, en Oudtestamentische lezingen. Tijdens Advent 2020 staan enige teksten uit de Profeet Jesaja op het rooster, bij uitstek trouwens een profeet die prachtig en hartstochtelijk woorden geeft aan begrippen als verwachting en ‘de komst van het l/Licht in donkere tijden (typisch Advent).
Dat is dan ook de reden dat het Adventslied 2020 gekozen is (om vier zondagen te zingen in de Pelgrim), omdat het hint naar deze lezingen: Lied 449. Ook is het lied trouwens nog niet zo bekend, en zo leren we het dan ook.
Namens de commissie eredienst, ds Ellis Ezinga

 

terug
 
 
 
 

Kerkdienst de pelgrim eerste advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00 uur
meer details

 
Online kerkdienst
meer
 
Vooraankondiging 22 november gedachtenisdienst
meer
 
Adventslied 449
meer
 
Een engel
meer
 
Amnesty Schrijfactie 2020
meer
 
In kerkblad aangekondigde activiteiten gaan niet door
meer
 
Gedachtenishoek in de Pelgrim
meer
 
Telefoonlijn
meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.